Това, което мислим и чувстваме има пряко влияние върху качеството на

...
Това, което мислим и чувстваме има пряко влияние върху качеството на
Коментари Харесай

Лошите чувства наистина разболяват. Ето как

Това, което мислим и усещаме има директно въздействие върху качеството на живот. Емоциите, които задържаме в себе си могат някой ден ненадейно да „ скъсат бента “ и да се трансфорат в опустошително злополучие за нас самите. Негативните страсти като паниката, стреса, страха, гнева, ревността, ненавистта могат да бъдат пагубни за нашето здраве.

Ето 10 научни доказателства на какво вреди всяка от тях:

1. Гняв: сърце и черен дроб

Гневът е мощна страст, провокирана от обезсърчение, болежка, отчаяние или пък опасност. На чисто физиологично равнище въздейства на логическите качества и покачва риска от сърдечно-съдови болести. Изследване през 2015 година потвърди, че рискът от инфаркт нараства 8,5 пъти два часа след изблик на мощен яд. Гневът също по този начин покачва равнището на цитокините – молекули, които провокират възпаленията – което покачва риска от отключване на артрит, диабет и рак.

2. Тревожност: корем и далак

Хроничната тревога може да провокира цялостен куп здравословно проблеми, само че първо се прицелва в далака и стомаха. Безпокойството, зациклянето върху тревожни мисли постоянно води до изявени стомашни недоволства като гадене, диария и така нататък.

3. Тъга: бели дробове

От всички усеща, които изпитваме през живота, тъгата е най-продължителната страст. Мъката нарушава естествения темп на дишане, провокира конвулсии на белите дробове и бронхите. Депресията и меланхолията също по този начин се отразяват зле на кожата и водят до ниско наличие на О2 в кръвта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР